Tegemist oli esimese korraga kolme aasta jooksul, kui sellised numbrid avaldati. Endise presidendi Nicolas Sarkozy konservatiivne valitsus otsustas statistika avaldamise lõpetada, et kuritegevust vähendada. Autosüütajad kasutasid numbreid väidetavalt teineteise ületrumpamiseks, vahendab Associated Press.

Prantsusmaa praegune sotsialistlik valitsus otsustas teisiti, väites, et täielik läbipaistvus on parim meetod ning põletatud autode arv ei ole suurenenud. Viimati avaldati statistika 2009. aasta 31. detsembri kohta ja siis põletati maha 1147 sõidukit.

Kogu aasta jooksul süüdatakse autosid mitmetel põhjustel. Kuritegelikud jõugud varjavad oma kuritegude jälgi ning inimesed üritavad kindlustust petta.

Ühel hetkel muutus aga autode süütamine uue aasta saabumise tähistamise viisiks. Selline tegevus hakkas tõsiselt levima 1990. aastatel tihti vaestest linnaosadest pärit noorte hulgas Strasbourg'i ümbruses ja Ida-Prantsusmaal.

2005. aasta noorterahutuste ajal muutus autode süütamine protesti väljendamise viisiks. Politsei teatel süüdati vähem kui kolme nädala jooksul 8810 sõidukit.

Ometi ei põletatud autosid isegi siis suurtes linnades nagu Pariisis ja nii jäi see ka sel vana-aastaõhtul. Minister Vallsi sõnul on autopõletamise osas juhtivatel kohtadel Pariisi eeslinn Seine-Saint-Denis, kust 2005. aasta rahutused alguse said, ning Strasbourg'i ümbrus.

Sarkozy erakonna UMP julgeolekuküsimuste riigisekretär Bruno Beschizza ütles, et statistika avaldamine motiveerib noori selliseid kuritegusid toime panema. „Me teame, et linnaosad võistlevad,“ ütles Beschizza. Jõukudevaheline rivaalitsemine keskendub sellele, kes suudab süüdata kõige rohkem autosid, ning oma tegudega hoobeldakse Facebookis ja Twitteris.