Vaarik leidis Raadio2 saates „Olukorrast riigis“ külalisena esinedes, et rahva avaldused on nagu pahvakas värsket õhku. „Kui see järgmine aasta süveneb nii, et see ei ole lahmiv, vaid konstruktiivne ja võimuerakonnad maõistavd seda, siis me oleme õigel teel,“ avaldas ta.

Vaarik kasutas saates Silver Meikari arvamusartiklist alguse saanud Reformierakonna rahastamisskanaali kohta sõnu hiiliv kriis, sest tema sõnul olid eeltingimused selleks kevadeks juba aastaid olemas.

„Oleme jõudnud aega, kus paljud asjad, mis vanasti toimisid ühte moodi, enam ei toimi,“ rääkis ta ja tõi näiteks saladuste hoidmise ja valetamise, mille olemus on muutunud.

Tähendusrikkam kui kõik muu on Vaariku sõnul see, kuidas Refromierakond kriisile reageeris. Ta jäi seisukohale, et kui asju oleks kohe tunnistatud, siis me täna sellest ei räägikski.

Vaarik pidas võimalikuks, et kogu selle skandaali juured ja närvilõpmed on oluliselt kaugemal. „Me ei tea seda, aga see kahtlus paraku jääb ja see kahandab olulisel määral valitsuse võimet teha om tegelikku tööd,“ sõnas Vaarik.

Vaariku sõnul on inimeste jaoks küsimus, kuidas usaldada väga keerulist otsust, näiteks gümnaasiumi sulgemist, kui inimene tegelikult ei usalda valitsust.

Ka saatejuht Anvar Samost avaldas sama kahtlust, kuidas Reformierakond saab edasi minna, kui erakonna populaarsusreiting kukub kolinaga. Samuti on tema sõnul küsimus, mis saab koalitsioonist tervikuna.

Ajakirjanik Kalle Muuli avaldas kahtlust, et rahastamise skandaal ohustab Reformierakonda kui erakonda üldse ja meenutas, et omal ajal varises Koonderakond pärast korteriskandaali täielikult põrmu. Ka tema sõnul on küsimus, mis on see tegelik asi, mille pärast Reformierakond vassib.

Muuli viitas ka Autorolloga seotud pankrotiskandaalile.

Vaariku sõnul on väga raske öelda, kas Autorollo on väljapressimiskatse või ei, sest kui üks kriis on veel lahendamata, on raske lahendada ka teisi. Vaarik avaldas lootust, et skandaal ei mõjutaks kuidagi inimeste tervist, kes sellega on seotud.

Suhtekorraldajana torkas talle silma, et sarnaselt rahastamisskandaalile toimub ka Autorollo skandaali puhul sildistame ja emotsionaalne ründamine. „See ei ole mõistlik, eriti siis, kui sa oleda ettevõtluse eest seisva erakonna liige,“ ütles Vaarik keskkonnaministri kohta. Ta märkis, et ettevalmistama olukorras intervjuud andes hakkas Keit Pentus-Rosimannus kohe enda seotust isa firmaga tagasi ajama. Vaariku sõnul ei oleks ka midagi halvasti olnud, kui ta oleks palunud omale tund aega, et seejärel küsimustele vastata.