21. novembril kell 22.18 andis Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna patrulltoimkond sõiduautole Chrysler märguande kinnipidamiseks.

Samal ajal, kui auto vaikse hooga teeservas liikus, avanes politseinikele vaatepilt, kus juht ja kõrvalistuja vahetasid kohti.

Peale seda andis Chrysleri juht suunatulega märku, et ta kavatseb peatumise asemel hoopis teekonda jätkata. Politsei andis töötavate vilkuritega teada, et sõiduk tuleb tee äärde seisma jätta.

Chrysler liikus veel umbes 50 meetrit, enne kui autot juhtinud tegelased politseipoolseid märguandeid kuulda võtsid. Kontrolli käigus tuvastati mõlemal mehel väljahingatavast õhust alkoholijoove. Lisaks selgus, et mõlemal autot juhtinud mehel puudus juhtimisõigus. Enne politsei autosse istumist haaras üks roolijoodikutest oma autost alkoholipudeli, sooviga joomist jätkata.

Politsei märkusele seda mitte teha suhtusid isikud rahulikult. Mõlemad Chryslerit juhtinud alkoholijoobes mehed tunnistasid, et tarvitasid alkoholi ning vahetasid sõidukis sõidu ajal kohtasid. Kohtade vahetamise põhjuseks tõid mehed selle, et ühel neist oli eelnevalt määratud tingimisi karistus.

Üks alkoholijoobes lubadeta meestest astus Viru maakohtu ette juba järgmisel päeval, kus talle määrati tehtud teo eest karistuseks 296 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Teise mehe kriminaalmenetluse materjalid talle süüdistuse esitamiseks on edastatud prokuratuuri.