Korduvalt ajakirjanduses erinevate afääridega seoses figureerinud ja tagaotsitavaks kuulutatud Velleste tõi välja, et kohtupraktikas on tema teada piisavaks aluseks ka ühe arstitõendi esitamine, kui ilmneb seaduslik takistus istungil osaleda. "Seekord olid need kohtupoolsed nõudmised täidetud lausa 5-kordselt," väidab mees. Seega lubab mees ka vastava määruse ringkonnakohtus vaidlustada.

Kohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul on Velleste küll esitanud kohtule korduvalt erinevaid arstitõendeid oma tervisliku seisundi kohta, kuid septembris tehtud ekspertiisiakti kohaselt ei takista tema tervislik seisund mehe osalemist kohtuistungitel.

"Ka on üks tõendi väljastanud arst teinud kohtule avalduse, milles palub tunnistada kehtetuks tema antud tõend, kuna selle tõendi saamiseks on Velleste arsti suhtes kasutanud ähvardusi," ütles Ots Delfile ning lisas, et tõendid, mis Urmas Velleste on esitanud kohtule ei tõenda vastavas seaduses loetletud mõjuva põhjuse olemasolu.

Velleste sõnul on aga prokuratuur ja kogu justiitssüsteem tema vastu asunud tegutsema. Mehe väitel on näiteks prokuratuur korduvalt süüdistanud teda, et hangitud arstitõendid on saadud arstidele antud meelehea eest. Seda aga ärimees enda sõnul teinud ei ole ning kinnitas, et tema tervislik seisukord on tõesti kehv.

Velleste: naist ma pantvangis hoidnud ei ole

Perevägivallas süüdistatav Velleste avaldas ka nördimust, et meest süüdistatakse tegudes, mida ta teinud ei ole. Näiteks toob mees välja asjaolu, et tema endine eksnaine süüdistab teda selles, et mees lõi 2005. aastal lahtise käega oma naist kaks korda, 2007. aastal lahtise käega 2 korda ja veel korduvalt teistel kordadel.

"Kas teie mäletasite 2010. aastal, kus te näiteks 2005. aasta 22. juunil olite? Kohtuasjas kannatanu aga mäletas täpselt, kui süüdistusakti lugeda. Kui hea mäluga sama isiku käest aga küsida, et kus ta viibis näiteks 3. septembril 2005, siis uskuge mind, ta enam ei mäleta," imestas Velleste.

Velleste sõnul ei vasta tõele ka süüdistused, nagu oleks ta 2010. aastal Tartu maanteel asuvas korteris enda naist viis päeva pantvangis luku taga hoidnud.

Velleste osutab asjaolule, et näiteks muuhulgas olevat naist samal ajavahemikul näha Stockmanni kaubamaja videosalvestustelt sisseoste tegemas. "See aga ei ole enam mesi prokuratuuri kõrvadele," väidab mees.

Harju maakohtus pidi toimuma hiljuti kinnine istung, kus plaaniti arutada ärimehe Urmas Velleste vastu suunatud süüdistusi.

Nimelt süüdistatakse end avalikult ärimeheks tituleerinud Urmas Vellestet paragrahvides, mis käsitlevad piinamist, kehalist väärkohtlemist, ähvardamist ning teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmist.

Harju maakohtu pressiesindaja sõnul lükkus aga kinniseks kuulutatud istung edasi, kuna Velleste teatas kohtule, et ei tule istungile. "Kohus kuulutas Velleste tagaotsitavaks ja määras talle tõkendiks vahistamise," teatas kohtu esindaja.

Neinar Seli "tankist" ja Galojani rahastaja

Eesti Ekspress kirjutas mullu, kuidas ärimehe naine 2010. aasta märtsis kodus naiste varjupaika põgenes. Kuigi ärimees ise süüdistab oma naist firmade dokumentatsiooni varguses, siis naine on mehe kohtusse kaevanud erinevate perevägivalda puudutavate süüdistustega. Sealjuures süüdistab naine meest ka viis päeva pantvangis hoidmises.

Velleste ise on aga suhteliselt värvikas kuju. Aastate vältel ainuüksi Ekspressi toimetusse jõudnud juttude põhjal on ta olnud Neinar Seli “tankist”, Assar Pauluse “jooksupoiss”, maksnud heldelt Koit Pikarole turvateenuste eest, tšillinud Sofja Derjuginaga Tenerifel või pöördunud “oma hea tuttava” advokaat Robert Amsterdami (sai tuntuks Mihhail Hodorkovski kaitsjana) poole, et see esindaks teda Euroopa Inimõiguste kohtus Eesti riigi vastases protsessis.

Samuti on Velleste aastate jooksul püüdnud pidevalt avalikult osutada erinevatele väidetavatele vandenõudele. Näiteks kaebas ta 2010. sügisel riigiprokuratuurile, et Tartu politseinikud pressisid temalt raha välja ning samal ajal süüdistas ka Tallinna endist abilinnapead Anders Tsahknat ei milleski vähemas kui tapmiskatses.

Selle aasta alguses pälvis Velleste tähelepanu ka sellega, et teatas avalikult, et on valmis katma Anna-Maria Galojani kohtukulud Euroopa inimõiguste kohtus, kui viimane peaks otsustama sinna pöörduda.