Esmaspäeval ja teisipäeval kontrollisid Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse töötajad Tallinna erinevate piirkondade tänavaid ja eluruume, kus varasemalt saadud info kohaselt võivad tegutseda narkodiilerid. Kahe päeva jooksul pidasid politseinikud kinni üheksa inimest, kes omasid erinevaid narkootilisi aineid nagu kanep ja fentanüül ning keda on alust kahtlustada aine edasimüümises, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro. 

Kontrollimise käigus pidasid politseinikud kinni ka kolm tagaotsitavat. Enamik kinnipeetutest on ka varasemalt narkootilise aine käitlemise eest karistatud.

Kuigi igapäevaselt panustavad narkoüksuse politseinikud peamiselt nii-öelda suurematele kaladele ehk nende kurjategijate tabamisele, kes käitlevad väga suuri koguseid ja varustavad diilereid, siis viimasel ajal on talituse töötajad tegemas aina jõudsamalt kontrollreide tänavatele, kus tegutsevad väiksema kaliibriga narkodiilerid.

„On oluline mõista, et tulemuslikuks võitluseks selle kuritegevuse liigiga peame panustame kõigil tasanditel ning aktiivselt tegelema ka tänavadiilerlusega," märkis Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas.

Kahe viimase tänavaoperatsiooni tulemusel on narkoüksus kinni pidanud 22 narkootikumide käitlemises kahtlustatavat isikut ning tabanud kuus tagaotsitavat inimest. Sel aastal on plaanis vähemalt veel ühel korral taoline operatsioon korraldada.