Simsoni sõnul sai eelmisel istunguil veidi alla poolte Keskerakonna muudatusettepanekutest läbi hääletatud ning ees on veel ootamas suur osa erakonnale tähtsaid ettepanekuid.

"Ööistung on reageeringuks valitsuse tegevusetusele ees ootavate hinnatõusude leevendamisel. Seni kuni valitsus keeldub enda käes olevaid maksuotsuseid kasutamast elektri hinna alandamiseks, seni jätkab Keskerakond nende survestamist kõigi parlamentaarsete vahenditega. Me jätkame vaheaegade võtmist ja anname ühiskonnale sõnumi, et eelarves on jäetud kasutamata võimalused hinnatõusude leevendamiseks," kinnitas Simson Delfile.

Simson lisas, et üks öö riigikogus ei muuda veel olematuks valitsusliidu aastatega omandatud ülbust, "kuid öö jooksul lisandus mitmeid IRLi ja Reformierakonna saadikuid, kes hakkasid mõtlema, et teisiti on siiski võimalik."

Keskerakonna aseesimees avaldas ka kahetsust, et Reformierakond ja IRL ei toetanud viimasel istungil laste koolitoidu toetuse tõstmist ning selle laiendamist ka gümnaasiumiõpilastele.

"Selge on aga see, et toidukaupade hinnatõusu tingimustes on väga raske lastele pakkuda 78 sendi eest korralikku sooja lõunat – see summa peaks olema vähemalt 1 euro. Samuti ei toetanud koalitsioon õpetajate ja lasteaiaõpetajate palgatõusuks täiendava rahastuse suunamist," ütles Simson Delfile.

2013. aasta riigieelarve eelnõu teine lugemine tõi kolmapäeval Keskerakonna parandusettepanekute ja venitamistaktika tõttu riigikogulastele kaasa pika öö Toompeal.

Ööistungil jõuti ligi 100-st opositsiooni esitatud muudatusettepanekust läbi hääletada 54. Seoses riigikogu istungi tööaja lõppemisega jäi eelnõu teine lugemine pooleli ning sellega jätkatakse järgmise töönädala teisipäevasel istungil.