Anvelti sõnul tuleb eristada kaht asja – üks on taatlemata radaritega mõõtmine, mis iseenesest pole suur probleem, aga keegi ei taha rääkida algatatud kriminaalasja sisust, miks protokolle võltsiti.

„Tahaks kuulda ministri seisukohta sellele faktile, mitte seda, et mõõtmine toimus taatlemata riistadega,“ ütles Anvelt.

Anvelt võrdles seda juhtumit narkodiilerite kinnipidamisega. Ta tõi näiteks, et politseinik, teades, et tegemist on diileritega, kuid leidmata midagi, puistab ise narkodiileri juurde mingit ainet ja võtab ta selle alusel kinni.

Anvelt meenutas, et politseinikud mõõtsid Ida-Virumaal ligi nelja kuu vältel teadlikult kiirust olematute mõõteriistaga. „Selle kohta pole mingit selgust, et peadirektor oli kursis, et on sooritatud kuritegu,“ heitis Anvelt ette. „Tegemist on kuriteo varjamisega.“

Anvelt märkis, et dokumendi võltsimine on teise astme kuritegu.

Anvelti hinnangul oleks Küüt pidanud siis, kui ta luges siseauditi kokkuvõtet, alustama ise menetlust või saatma need prokuratuuri menetluse alustamiseks.

„Antud juhul oli peadirektor kursis sellega, et inimesed mõisteti süüdi ja koostati dokument väärteomenetlusteks ehk sisestati radari andmed, mida sündmuskohal ei olnud,“ rääkis Anvelt. Kuna seda tehti teadlikult, siis see on tema sõnul kuritegu.

Anvelt avaldas arvamust, et minister lihtsalt ei ole pädev, sest ta ei saa aru, mis on kuritegu. „Minister räägib jälle ainult taatlemata riistadega mõõtmisest,“ sõnas Anvelt. Ta pidas võimalikuks, et vastutus kandub reapolitseinikel, aga kogu käsuliin proovib probleemi teraviku mujale viia.