"Küüt kirjutas põhjalikult usaldusest, mis rahval politsei vastu on ja mille vääratused võivad purustada. See kõik on õige, inimesed usaldavad politseid. Paraku tundub, et et Küüt ise pole olnud selle usalduse vääriline. Ja maksumaksjatena on paha vaadata, kuidas politse- ja piirivalveamet kasutab oma suhtekorraldusressurssi varjamiseks ja moonutamiseks," kirjutab Eesti Päevalehe juhtkiri, millel pealkirjaks "Ebasiiras politseijuht".

Juhtkirja lõpulaused lisavad: "Siseminister Ken-Marti Vaher peab mõistma, et tema valitsemisalas on kord käest libisemas ja vastavalt tegutsema või andma oma töö üle kellelegi teisele, kes sellega hakkama saab."

Postimehe arvamusküljel kritiseerib Risto Berendson pealkirja "Koos tegime, sina vastutad" all hetkelahendust, mille järgi ametist on lahkunud Ida prefekt Aldis Alus, mitte Raivo Küüt, kellel lasub vastutus juurdluse mahavaikimise eest.

Õhtulehe juhtkiri "Kas meie politseist on saamas miilits" leiab, et "seadusevastase karistamisega on politsei laskunud kurikaeltega samale tasemele ja seetõttu ei saa tõsiselt ega siirana võtta Küüdi paljusõnalisi vabandusi".

"Kui organisatsioonis valitseb korralagedus, siis vastutavad eelkõige juhid - mitte ainult Alus, vaid ka Küüt ja siseminister Vaher," kirjutab Õhtuleht.