“Me korraldasime poliitilised konsultatsioonid [...] edasise tegevuskava üle. Praegu läheme keskvalimiskomisjoni esimehe juurde selge nõudmiste nimekirjaga,” ütles Batkivštšõna nõukogu esimees Arseni Jatsenjuk esmaspäeval ajakirjanikele, vahendab BNS.

Ta selgitas, et opositsiooniparteid hakkavad nõudma oma kandidaatide võidu tunnistamist neis ringkondades, kus nad kogusid enam hääli, ning valimistulemuste võltsijate karistamist.

Jatsenjuk lisas, et “neis ühemandaadilistes ringkondades, kus võltsimine jõudis olukorrani, kus pole protokolle ega esmaseid andmeid, mis ei anna võimalust selgitada välja tõelisi tulemusi, nõuab opositsioon kordusvalimiste korraldamist”.

Jatsenjuki sõnul nõuavad opositsioonijõud president Viktor Janukovitšilt ja peaprokuratuurilt viivitamatut kriminaaluurimise alustamist valimisprotsessi võltsimise faktide alusel.

Kiievis kogunes keskvalimiskomisjoni ette vähemalt 2000 meeleavaldajat, kohal oli ka märulipolitsei.

Ukraina 28. oktoobri parlamendivalimiste lõplikud tulemused on selgumata. Vaatlejate arvates saab president Viktor Janukovitši regioonide partei ülemraadas napi enamuse.