Nähes Isamaa häda, oli Pruuli nuputanud erakonna ja valitsuse päästmiseks välja plaani, mille õnnestumine oleks ilmselt taganud Isamaale talutava tulemuse ka 1995. aasta parlamendivalimistel.
Plaan oli uljas: valitsusjuhina maine kaotanud Mart Laar tuli välja vahetada Siim Kallase vastu. Algul peaministritoolil ja hiljem ka Isamaa esimehe kohal. Aga kõike seda tuli teha koostöös Laari endaga ja nii, et valitsusliit jääks juhi vahetuse käigus samaks ja Isamaa säilitaks võimu.

See tingimus tegi näiliselt lihtsa plaani elluviimise äärmiselt keeruliseks. Õnnestumine eeldas paljude poliitikute ja poliitiliste käikude väga täpset suunamist ning ka lihtsalt head õnne. Selleks et Pruuli seda kõike igapäevase leiva pärast muret tundmata korraldada saaks, võttis Kuku raadio juht ja maksumaksjate klubi liige Rein Lang ta raadio palgale ning andis kasutada sõiduauto Opel. Töölepingu kohaselt oli Pruuli aktsiaselts Trio asedirektor palgaga 5000 krooni kuus.

24. veebruaril 1994 korraldas Kallas pärast aastapäevakontserti ja presidendi vastuvõttu Tallinna lähedal Püünsis oma kodus valitud seltskonnale väikese peo. Lisaks peoperemehe majanaabrile, Eesti Panga asepresidendile Enn Teimannile olid koos abikaasadega kohal ka Laar ja Pruuli.
Kui oli juba veidi söödud, joodud ja tantsugi löödud, võttis Pruuli Kallasega nelja silma all jutuks järgmised valimised. Kord juba enamlaste-kelamlaste liidu eesotsas 1991. aasta sügisel äpardunult peaministriks pürginud Kallas oli äärmiselt ettevaatlik. Ta rehmas Pruuli jutu peale vaid käega ja ütles, et paljud käivad talle peale, aga poliitikast mõeldes tuleb talle külm higi otsaette.

Mõni kuu hiljem muutis Kallas järsku meelt. Külma higi polnud enam kusagil. Mai algul sai Pruuli ühel lõunasöögil maksumaksjate klubi liikme Olari Taali kaudu teate, et Kallas on valmis kohe poliitikasse tulema ega malda isegi valimisteni oodata. 

Nüüd oli koostöö kiire sündima. 6. juunil leppisid Laar, Kallas ja Pruuli Toompeal kokku, et Laar astub peaministriametist tagasi ja tema mantlipärijaks saab Kallas. Kohavahetus pidi toimuma septembris. Seetõttu nimetasid salanõusse pühendatud inimesed Isamaa päästmiseks mõeldud operatsiooni suureks sügismanöövriks. Pruuli kasutas oma märkmetes sama asja kohta mõnikord ka nimetust vahtkonnavahetus.