"Väidan, et kõikides valitsusalades kasvavad järgmisel aastal palgad kiiremini kui elukallidus, eranditult kõigis alades," ütles Rõivas ETV saates "Foorum".

Rõivase sõnul tõusevad ka pensionid järgmisel aastal kindlasti elukallidusest kiiremini, vahendab ERR Uudised. Pensione tõstetakse täpselt nii palju, kui on riigile jõukohane ja kui on vähegi võimalik, kinnitas poliitik.

"Kui vaatame nii pensioni- kui palganumbreid ja vaatame ka reaalnäitajates, mitte ainult absoluutnumbrites, korrigeerituna hinnatõusuga, saavad inimesed igal juhul tunda end kindlamalt kui enne masu," oli Rõivas veendunud.

Vastates küsimusele, kuidas peaks toime tulema kuus 350 eurot saav pensionär, vastas Rõivas, et enamik poliitikuid pole seda kogu elu olnud ning ka tema elas tudengina 2000 krooniga kuus ühiselamus.

"Ma ei ütle, et sellega on lihtne hakkama saada, kindlasti mitte. /.../ Kui vähegi on Eesti riigile jõukohane, on pensionid kindlasti see valdkond, kus kasv peaks olema veelgi kiire, aga loomulikult me ei saa teha ka vastutustundetuid otsuseid, jagada järgmise viie aasta raha pensioniteks ära ja siis oodata veeuputust," lausus ta.