Kui haiglate liidu ja arstide liidu läbirääkimised kestsid eile viis tundi, siis haigekassa nõukogu lõpetas kosoleku juba pooleteise tunni pärast.

Esmaspäeval on sotsiaalminister Hanno Pevkuri juures tervishoiu tuleviku väljavaadete komisjoni istung ning pärast seda, esmaspäeval kell 16, toimub järgmine läbirääkimiste voor, mille kutsus kokku arstide liidu juhataja Andres Kork.

Eesti arstide liidu ja Eesti tervishoiutöötajate kutseliidu teatel liituvad streigiga esmaspäeval Pärnu haigla, Viljandi haigla, Narva haigla ja Kuressaare haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem. Homme selgub, kas Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis laieneb streik plaanilise statsionaarse arstiabi süsteemi.

Sel esmaspäeval algas tervishoiutöötajate streik Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Streigi maksimaalne võimalik ulatus on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.