"Põhjendatud on eeldada, et Euroopa Liidu krediidireitingu väljavaade peaks liikuma koos ühenduse kõige tugevamate võtmeriikidega," märgiti Moody'se teadaandes, milles tuuakse välja Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Hollandi krediidireitingu negatiivsed väljavaated, vahendab BNS.

Mainitud riigid ja Euroopa Liit säilitasid siiski oma tippreitingu AAA, kuid agentuur ei välistanud selle langust tulevikus.

Moody's hoiatas augusti lõpupäevil avaldatud maailma makromajandusriskide ülevaates, et maailmamajanduse toibumise riskid 2012.–2013. aastal on kevadega võrreldes kasvanud ning arenevate riikide majanduskasv takerdub oodatust enam.

Selle põhjusena nimetas Moody's eurotsooni oodatust suuremat majanduslangust, mida on süvendanud laenuandmise karmistamine, ning niinimetatud BRIC riikide Hiina, India ja Brasiilia majanduskasvu järsku pidurdumist. Riske lisab naftahinnatõus geopoliitilistel põhjustel ning USA poliitiline patiseis, mis võib järgmise aasta algul oluliselt pidurdada riigi majanduskasvu. Moody's langetas G20 riikide majanduskasvu prognoosi sel aastal 2,8 protsendile ja järgmisel 3,4 protsendile.