Eestlane olla on uhke ja hää, ütleb laulusalm. Kas ka tegelikkuses see nii on ja paika peab, on iseküsimus. Ühes õiges Eesti Vabariigis oleks pidanud ikka oma raha, Eesti kroon, käibel olema ja seda kas või euroga korraga.

Euro käibele tulekust on möödunud poolteist aastat ja kas me oleme ikka selle raha harjunud? Julgen arvata, et paljud vanemad inimesed sellega küll veel harjunud pole. Näiteks või minu ema. Reedel käisime poes ja ta ostis omale kaupa umbes 35 euro eest ja ma küsisin temalt, et kas ta on miljonär, et selliselt kulutab oma eurosid. Ta vastas et mis see 35 eurot siis ikka ära ei ole. Soovitasin tal korrutada see summa 15,65-ga ja kui ütlesin talle, et ta kulutas umbes 500 krooni oma ostu peale, siis ütles, et "oh sa kuramus küll".

Eelmisel aastal ostsin ka ise näiteks roniroosi istiku ja see maksis umbes 4,50 eurot, mis on umbes 68 EEK. Krooniajal ma poleks kindlasti sellist kallist ostu teinud, aga näe - euro "odavus" petab ära.

Euro on kasutusel ehk käibel küll juba poolteist aastat, aga ikka harjumatu ja kui teed arvestuse kroonidesse, siis saad aru, et oled palju raha ära kulutanud.

Kui krooniajal sai kaupluses hakkama 100 krooniga, siis euro ajal alla 10 euro ei tasu kauplusse minna. Ka säästukaubad on kallid ja 10 eurost ei piisa enam tavapäraste toidukaupade ostmiseks.