„"Eesti ja Ameerika Ühendriikide maavägede vahelised suhted on täna tugevamad kui nad olid eile ja need on homme veelgi tugevamad kui nad on täna,"“ ütles kindralleitnant Hertling. "„Käimasolev õppus on märgiks Eesti, Läti, Leedu ja Ameerika Ühendriikide maavägede ja teiste õppusel osalevate riikide vahelisest koostööst ning sellised õppused tagavad meile, et me suudame koos operatsioone läbi viia.“"

Kindralleitnant Hertling lisas, et rahvusvahelised koostööõppused võimaldavad liitlasriikidel lahendada nii väiksemaid kui ka suuremaid väljakutseid, mis võivad tekkida kui liitlased koos tegutsevad.

"„Meil on Eesti sõduritega pikaajalised koostöösidemed Afganistanist ja Iraagist, teame, et Eesti sõdurid teevad tihti rohkem kui neilt nõutakse. Saber Strike’i taolistel õppustel on õppimine vastastikkune - ka meil on teilt palju õppida,"“ ütles kindralleitnant Hertling.

Lisaks Ameerika Ühendriikide maaväe ülemale Euroopas kindralleitnant Mark P. Hertlingile külastasid õppust Saber Strike veel Kaitseväe peastaabi ülema asetäitja toetuse alal kolonel Ants Kiviselg, kaitseväelased erinevatest kaitseväe üksustest ning Eesti jõustruktuuride esindajad ja Eestis asuvad kaitseatašeed.

Saber Strike on USA Euroopa Väejuhatuse samaaegselt Eestis ja Lätis korraldatav õppus, mille eesmärgiks on üksuste koostöö harjutamine Afganistani operatsiooniks ja samalaadseteks operatsioonideks tulevikus.

Õppuse Saber Strike juhtstaap asub Tapa sõjaväelinnakus, Lätis Adazi polügoonil harjutavad koostööd maaväeüksused ja Ämari lennuväljal paiknevad Ameerika Ühendriikide ründelennukid A-10 ning tankurlennukid KC-135.

Kokku osaleb õppusel üle 2000 kaitseväelase Eestist, Lätist, Leedust, Ameerika Ühendriikidest ja Kanadast, Prantsusmaalt, Soomest, Suurbritanniast ja Saksamaalt.

11-22. juunini kestev Saber Strike on üks kolmest sellel kuul Eestis korraldatavast rahvusvahelisest õppusest. 3-22. juunini harjutavad USA merejalaväelased koos Eesti kaitseväelastega liitlasvägede tehnika ja varustuse kohaletoimetamist ja lahingukorda seadmist õppusel BALTOPS. Juuni lõpus harjutavad Eesti, Läti ja Leedu liitlasvägede vastuvõttu arvutipõhisel õppusel Baltic Host.