„Minu allkirja on võltsitud,“ kinnitas Uno Vares Delfile. „Aga ma ei tea, kes seda tegi. Selle peavad välja selgitama uurimisorganid.“

Küsimusele, kas allkirja võis võltsida Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, vastas Vares: „Ma ei saa öelda, et tema [Priit Toobal - toim.] on seda teinud.“

Vares pidas võimalikuks, et ka teiste annetajate allkirju on võltsitud. „Mind kutsuti kaitsepolitseisse ja nad näitasid mulle dokumenti võltsitud allkirjaga,“ rääkis Vares. Mida täpselt kapo temaga rääkis, mees öelda ei saanud.

Keskerakonna dokumentidest nähtub, et Suure-Jaani vallavolikogu liige Uno Vares on vähemalt kahel korral annetanud parteile kopsaka summa.

Riigiprokuratuur esitas Keskerakonna peasekretärile Priit Toobalile reedel kahtlustus dokumendi võltsimises ning teadmata allikatest pärineva raha vastuvõtmise vormistamises erakonna annetusena.

2010. aasta viimases kvartalis on prokuratuuri väitel selliseid annetusi Keskerakond Priit Toobali kaudu saanud kokku 110 000 krooni ulatuses, 2011 kokku 4000 euro väärtuses.

Priit Toobal rõhutas pressile saadetud teates, et ta ei ole neid tegusid sooritanud ning tegemist on poliitilise protsessi jätkamisega Keskerakonna nõrgestamiseks.