Pöördumises märgitakse, et 23. märtsil "Eesti Ekspressis" avaldatud intervjuus märgib Kalle Klandorf, et ta võib ette lugeda viis põhjust, miks Kalle Laanet Eesti Keskerakonnast välja visati ja toob ühe põhjusena välja: “Tal on parteimaks aastaid tasumata!”.

23. märtsil Kuressaares toimunud Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatuse koosolekul esitas erakonna Saaremaa piirkonna raamatupidaja väljatrüki, kus on dokumentaalselt tõestatud, et Kalle Laanet on tasunud Keskerakonna arvele liikmemaksu ainuüksi ajavahemikus 15. september 2011 kuni 12. detsember 2011 summas 1600 eurot. Lisaks on Laanet samal perioodil tasunud erinevaid erakonna tegevusega seotud kulutusi (näiteks transport, erinevad üritused, mida on võimalik dokumentaalselt tõestada).
Foto: Keskerakonna Saaremaa piirkond

"Kuidas suhtub Eesti Keskerakonna juhatus fakti, et Eesti Keskerakonna Aukohtu esimees Kalle Klandorf esitab ajakirjanduses (lisaks Eesti Ekspressile sama fakti kordamine erinevates meediakanalites) ilmselgelt väärinformatsiooni? Selline laimamine solvab endiseid ja praeguseid erakonnakaaslasi ja tõstatab küsimuse Kalle Klandorfi eetilistest tõekspidamistest. Klandorfi esitatud väärinformatsioon on ilmselt aluseks Edgar Savisaare 25. märtsil 2012 "Aktuaalse Kaamera" "Nädalas" esitatud väitele, et Laanet visati erakonnast välja põhjusel, sest et tal olid liikmemaksu võlad," märgivad Saaremaa keskerakondlased.

"Kuigi oleme esitanud avaldused erakonnast lahkumiseks, peame oma kohuseks Eesti Keskerakonna juhatust informeerida tegelikust olukorrast seoses Kalle Laaneti liikmemaksude tasumisega (väljatrükk lisatud manusega). Eesti kodanikena tunneme häbi, et meie endise erakonna Aukohtu esimees Klandorf tegeleb avalikkuse ees väära informatsiooni edastamisega."

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul pole Kalle Laanet täitnud erakonna põhikirja liikmemaksu tasumise osas. "Laaneti liikmemaksu võlaks jäi 19. märtsi seisuga 743 eurot ning see on tekkinud käesoleva ja möödunud aasta jooksul. Saarlaste poolt esitatud konto väljavõttes toodud summad on erakonna büroo poolt jooksvalt liikmemaksuna arvestatud, kuid sellele vaatamata on Laanetil liikmemaksu võlg," teatas Toobal.

„Tuletan meelde Kalle Laaneti intervjuud ajalehes Meie Maa eelmise aasta 2. septembril,“ märkis Toobal, „seal tunnistas Laanet ise, et tema liikmemaks on viimased kuud tasumata ning ta ei kavatsegi seda teha.“

Toobali sõnul on Saaremaa endiste keskerakondlaste käitumine arusaamatu. „Kui need inimesed olid erakonna ja piirkonna juhatuse liikmed, siis polnud kellelgi ühtki pretensiooni. Nüüd aga kui on uks enda järel jalaga kinni löödud, peetakse vajalikuks meedia vahendusel hakata Keskerakonnaga arveid klaarima.“