Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo ütles Eesti Päevalehele, et koostöös Sillamäe linnavalitsusega on kliinikule leitud sobivad ruumid. “Linnavalitsus mõistab, et narkosõltlased vajavad professionaalset ja kaasajastatud keskust,” ütles ta.

Tappo lisas, et Sillamäe keskus hakkab teenindama kõiki abivajajaid elukohast sõltumata. Oktoobri esimesel poolel täpsustab ministeerium Tappo sõnul ravikontseptsiooni, finantskalkulatsioone ning tegevuse ajakava.

Tulevikus on Eestisse kavandatud neli rehabilitatsioonikeskust. Lisaks Sillamäele hakkavad uimastisõltlased abi saama ka Tallinnas või Harjumaal, Lääne-Eestis ja Lõuna-Eestis.

“Lootsime alustada Lõuna-Eesti keskusest, et tõhustada koostööd Tartu Ülikooliga,” lausus Tappo. “Samuti soovisime muuta Tartu vahetusse lähedusse loodava keskuse personali koolitus- ja õppekeskuseks, kus tulevaste keskuste tulevased spetsialistid saaksid spetsialiseeruda.”

Keskuse rajamine Tartusse pole Tappo sõnul õnnestunud Tartu linnavalitsuse vastuseisu tõttu. “Esmalt tahame rajada keskused Ida-Virumaal ja Tallinnas-Harjumaal. Nendes piirkondades on 2003. aastal diagnoositud kõige enam HIV-positiivseid,” ütles pressiesindaja.