Harju maakohtu pressiesindaja sõnul lükati homseks planeeritud istung edasi, sest osade kohtualustega seotud episoodid puudutavad ka riigikogulast Ester Tuiksood ning ilma tema kohalolekuta neid arutada võimalik ei ole.

Sellel nädalal edasi läinud protsessil on oma kaitsekõned esitanud altkäemaksu andmises süüdistavate firma TSM juhi Einar Vettuse kaitsja Üllar Talviste, Saarte Investeeringute juhi Tullio Libliku advokaat Maria Mägi-Rohtmest ning altkäemakus võtmises süüdistatava endise keskkonnaministri Villu Reiljani kaitsja Aivar Pilv.

Maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja rahvaliitlaste eksjuht Villu Reiljan, keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo, firma TSM juht Einar Vettus, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur, Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik ning IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi korraldasid Villu Reiljan keskkonnaministrina ja Kalev Kangur maa-ameti juhina, et Toomas Annuse ja tema firma Merko Ehitus ning Tullio Libliku, Einar Vettuse ja Tarmo Pedjasaare loodusobjektidega maatükkide vahetused sujuksid ning oleksid majanduslikult kasulikud.

Maadevahetuse protsess jätkub järgmisel nädalal ning esimesena peaks plaani järgi saama sõna Tartu endise linnavoliniku Tarmo Pedjasaare kaitsja Jüri Leppik.