Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, et ajateenija surma osas ei ole alustatud kriminaalmenetlust, kuna selleks ei olnud alust. "Sündmuskoha vaatluse, sealt leitud esemete ja lahkamise tulemuste põhjal ei ole praegu põhjust arvata, et tegemist ei oleks enesetapuga või et oleks toime pandud kuritegu," lausus Sang.

Politsei kriminalistid vaatlesid sündmuskohta ning kogusid kokku surnukehaga seotud esemed. "See on tavapärane tegevus iga surnukeha puhul. Muuhulgas leiti surnukeha juurest ka kiri, mille kriminalistid võtsid kaasa," kinnitas Sang.

Ta sedastas, et ka surmajuhtumite puhul, kus esialgsel hinnangul on tegemist enesetapuga, viib politsei läbi oma kindlad toimingud. Esialgset versiooni tuleb kontrollida lahkamisega, mille põhjal antakse lõplik hinnang. "Kuni lahkamise tulemuste teadasaamiseni on võimalus, et võidakse algatada kriminaalmenetlus ning surnukeha juurest kogutud esemed võivad sel juhul osutuda asitõenditeks, mille avalikustamine kolmandatele isikutele ei ole võimalik," märkis Sang.

Sang rääkis, et praeguseks on sõjaväepolitsei alustanud sisejuurdlust, mistõttu annab politsei sündmuskohalt kogutud uurimiseks vajalikud asjad sõjaväepolitseile üle. "Enne asjade üleandmist saavad lähedased tutvuda hukkunust mahajäänud kirjaga," kinnitas ta.

Kõik toimingud võtavad Sanga selgituse järgi oma aja ning kuigi politsei tunneb hukkunu lähedastele kaasa, tuleb siiski järgida tavapäraseid protseduure. Sang lisas veel, et politsei annab omalt poolt kõik, et vajalikud tegevused saaksid ellu viidud võimalikult kiiresti.