"Juhuslik ajaline kokkulangevus? Vaevalt küll. Selliseid ettepanekuid ei tee Savisaar kunagi vabtahtlikult ega omakasupüüdmatult. Praegu peab see uudis kindlasti varjutama rahakottide sassiajamise skandaali," ütles Randpere Delfile.  

Riigikogulase sõnul on tasuta asjad harva tasuta. "Tallinna puhul eriti oleme õppinud seda, et kui tehakse elanikele mingi soodustus, siis korvatakse see keskerakondlikule linnavalitsusele mitmekordselt muud moodi," leidis ta ning tõi näiteks  eluaseme aluse maa maksust vabastamise Tallinnas - tegelikkuses tõsteti sellega maamaksust linnale laekuvaid tulusid ja maksuvabastus oli illusoorne.

"Mille arvelt tasuta ühistransporti kompenseeritakse ja mis määral, see on lahti seletamata ja vaevalt, et mingit ausat vastust Savisaarelt selles küsimuses praegu saakski," kahtlustas Randpere. 

Ta lisas, et ei tasu ära unustada, et 2013 on kohalike omavalitsuste valimised ja küllap saame selliseid imelisi lubadusi veel kuulda. "Nende täitmine on tavaliselt Keskerakonna puhul olnud vaevalisem, kui lubamine," nentis ta.  "Pensionäridele lubati enne eelmisi valimisi, et nendele makstav toetus tõuseb 2 000 kroonini aastas - seegi lubadus on veel täitmata ja võib-olla täidetakse ristis hammastega alles järgmisel aastal. Kui selleks ajaks veel linnakassas mingit raha järgi on. Vene kirikut ehitatakse ka molekul-haaval ainult valimiste aastatel, eks sedagi projekti annab veel venitada mitmele valimisperioodile," arvas Randpere. 

Kõik uuringud ühistranspordi kohta on näidanud, et inimesed peavad tähtsaimaks selle kvaliteeti, mitte niivõrd hinda. "Praktika aga on näidanud, et tasuta asjad kipuvad muutuma ebakvaliteetseteks ja neid ei hinnata ega neist ei hoolita," tõdes riigikogulane ning lisas, et ta peab väga rumalaks ideeks raisata järjekordsed 30 tuhat eurot küsitlusele, mis sisuliselt on raha tuulde loopimine Keskerakonna valimiskampaaniale.

"Aga see ongi ehk peamine küsimus kõigile linnaelanikele enne järgmisi valimisi - kas tõesti usaldate veel üheks perioodiks linna rahakoti erakonnale, kelle oma majandusasjad on nii sassis, et kõige sagedamini külastavad nende kontorit praegusel ajal pankrotihaldurid ja kapo uurijad? Kui tõsiselt saab võtta sellise erakonna võimet linna juhtida, kes omaenda rahakoti asukohta ega sisu päris selgelt ei tunneta," küsis endine linnavolikogu liige.