Toobal ütles täna veidi enne kella 17 ERRi raadiouudistele antud intervjuus, et kahtlustust talle esitatud ei ole, aga kui seda peaks tehtama, siis kaalub Toobal, kas riigikogust tagasi astuda.

Kell 19.22 saadetud pressiteates teatas Keskerakonna peasekretär ja riigikogu liige Priit Toobal, et täpsustab tänast raadiointervjuud ning märgib, et lõpliku otsuse juhtumi osas peab langetama kohus kui asi üldse sinnamaale jõuab.

„Lisaks pean märkima, et väide, nagu esitanuks Keskerakond pressiteates väärinformatsiooni, on prokuratuuri järjekordne vale,“ ütles Toobal, „juhul kui prokuratuur ei taha tekitada rohkem küsimusi kui vastuseid, siis käigu oma andmed välja.“

Riigiprokuratuuri pressiesindaja teatas täna, et kahtlustuse kohaselt kasutasid kaks Keskerakonda kuuluvat riigikogu liiget ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu mõjutades Sihtasutuse Tallinn 2011 otsuseid huvitatud osapoolele soodsas suunas

Vastutasuks oma ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest küsiti ja saadi rahalist toetust Eesti Keskerakonnale. Kaks kahtluse alla langenud riigikogulast on Priit Toobal ja Ester Tuiksoo.

Kahtluse alla langenud inimesed on kavas üle kuulata uue nädala alguses.

Eile tegid kaitsepolitseiameti töötajad läbiotsimisi muu hulgas Keskerakonna peakontori ja SA Tallinn 2011 ruumides.

Kriminaalmenetlust alustati mõnda aega tagasi. Menetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.