"Teist aastat järjest saab Kuldse oiviku auhinna Eesti," kirjutab Edward Lucas ajalehes European Voice ja jätkab: "Oma kaheksaprotsendilise majanduskasvuga 2011. aastal oli Eestil Euroopa parima näitajaga majandus. Andrus Ansip on peaaegu Euroopa kõige pikema teenistusajaga peaminister (ainult igavene Jean Claude Juncker Luxembourgist edastab teda). Ansip valiti eelmisel aastal uuesti, koos Toomas Hendrik Ilvesega, kes on riigi Ameerika-haridusega president. Eesti suurimaks ohuks aastal 2012 on enesega rahulolu."

Leedu sai Lucaselt Alkeemia-auhinna oma pingutuste eest leida kulda riigile kuuluvatest tööstusettevõtetest.

Seevastu Ungari peaministrile Viktor Orbánile andis Lucas Sinise Doonau auhinna poliitilise pettumuse eest. Orbán  raiskas oma suure poliitilise kapitali  Lucase sõnul väiklasele vaenutsemisele, perifeersetele küsimustele ning poliitilistele trikkidele.

Venemaa meeleavaldajad said Lucaselt Uinuva kaunitari tiitli selle eest, et nad lõpuks ometi ärkasid ja hakkasid pärast detsembrikuist riigiduuma valimisi protestima oma riigijuhtide korruptsiooni ja ebakompetentsuse vastu.

Migreeni-tiitel läheb Ukrainale, kes põhjustas Euroopale suurima poliitilise peavalu kui mõistis vangi opositsiooniliider Julia Tõmošenko.

Teraskeele-tiitli sai Poola välisminister Radoslaw Sikorski Berliinis peetud kõne eest eurokriisi kohta, milles ta leidis, et Poola kardab tänapäeval Saksamaa mittetegutsemist rohkem kui tegutsemist.

Ameerika sai Lucaselt Nähtamatu mehe tiitli, kes ei pööra tähelepanu Euroopas toimuvale.