Täna kell 17 korraldab MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Rahvusraamatukogu kuppelsaalis kiirkonverentsi „Ausa Eesti eest“, teatas MTÜ.


Üles astuvad riigikogu IRL-i fraktsiooni kuuluv Juku-Kalle Raid, Eesti Päevalehe ajakirjanik Kärt Anvelt ning „emeriitpoliitikud“ Andres Tarand ja Lagle Parek. 


Juku-Kalle räägib teemal „Poliitik ja kodanikuargus“. Tema sõnul on viimase kümne aasta jooksul Eesti poliitikas toimunud mentaalne stagnatsioon. See omakorda kipub end põlistama, luues omaenda hierarhiaid, tõekspidamisi ja rangeid parteikoridore, kus „asjad käivad nii ja punkt“. Saateks kostavad JOKK-hüüatused. „Millal te kuulsite noorpoliitikute suust viimati mõnd omaenda parteile oponeerivat seisukohta?“ küsib Juku-Kalle.


MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik üks asutajaid Andres Ammas kinnitab, et selle üritusega ei taheta irriteerida ei vahetult konverentsi järel Rahvusraamatukogus algavat IRL-i Tallinna üldkogu ega mõnd teist parteid. Pigem on tegemist tagastamatu sõbraliku abiga selle nimel, et hajutada partokraatlik illusioon, et „ühiskond, see oleme meie!“