"On täiesti vajalik uurida seda riigikogu tasandil ja Reformierakonna fraktsiooni seisukoht on, et piisaks täiesti meie korruptsioonivastase seaduse kohandamise komisjonist, mis on riigikogus olemas. Ei ole vaja hakata moodustama uut komisjoni nagu seda oli opositsioonierakondade ettepanek," rääkis Tamkivi Delfile. 

Siseminister Ken-Marti Vaher tegi riigisekretärile ettepaneku uurida ministri määrust elamisubade kohta, kuid Tamkivi sõnul on see tehniline tasand. "Eetilise hinnangu andmisel jääb sellest komisjonist väheks. Jutt on ikkagi riigikogu liikme käitumisest ja sellele on vaja hinnangut anda riigikogu tasandil," nentis riigikogulane, et tegemist on ikkagi poliitilise hinnanguga, mis kehtib ühtviisi nii riigikogu liikmetele kui ka teistele poliitilistele tegelastele.

Tamkivi sõnul  on Reformierakonna soov asja põhjalikult uurida ja selgeks teha.  Praegu veel täit selgust elamislubade äris ei ole. "Kõik tagamaad ei ole veel lahti räägitud ja ka IRLi  liikmed on sellel seisukohal, et kõik tuleks põhjalikult selgeks teha, vastasel juhul on neil seda koormat kanda suhteliselt keeruline."