17. augustil suri 64-aastane Nikolai, 23. augustil heitsid hinge Aleksei ja 62-aastane Mati ning päev hiljem 81-aastane Jevgenia, kirjutab ajaleht Sakala.

Nikolai, Aleksei ja Jevgenia käisid omavahel tihedalt läbi ja jõid koos, Mati nende seltskonda ei kuulunud.

Üks Sakalale teada olev Kantreküla elanik, kes oma nime kättemaksu kartuses lehes avaldama ei soostunud, rääkis, et kõik neli olid enne oma surma joonud kahtlast alkoholi

“Aleksei ja Nikolai rääkisid mulle, et jõid samakat, mida müüdi Kantrekülas suurtes Värska pudelites,” vahendas mees. “Nikolai rääkis, et seda segati küünelakiga, et kõvem oleks.”

Viljandi prefektuuri pressiesindaja Agu Lall ütles, et politseile on teada kolm sellist surmajuhtumit ja kriminaalmenetlused nende uurimiseks on algatatud. Politsei kontrollib ka versiooni, et asotsiaalid surid mürgise alkoholi joomise tagajärjel.

Nikolai ja Mati surma uurimisega tegeleva vanemkonstaabli Ants Rulli sõnul on meeste surma põhjuse väljaselgitamiseks pöördutud kohtuekspertiisi poole, kuid vastust pole sealt veel tulnud. Rohkem ta juhtumist rääkima ei soostunud.

Viljandi haigla ravijuhi Enno Kase sõnul läks augustis haiglas manala teele kaks inimest, kelle surma põhjus oli alkoholiga seotud. Sakala andmetel oli üks neist maksakahjustuse tagajärjel surnud Jevgenia, kuid teine juhtum leidis aset augusti algul ega olnud tõenäoliselt seotud neliku surmaga.