Kriis kritiseeris teravalt peaminister Andrus Ansipit. "Ansip oskab väga hästi musta valgeks rääkida." Kuna valitsus on väga jõuliselt sekkunud töötukassa juhtimisse, siis otsustasid tööandjad lahkuda töötukassa nõukogust ja tänasel istungil nende esindajaid polnud.

Delfi küsis, kellega valitsus võiks tööandjad välja vahetada? "Võibolla paneks pensionäre sinna paar tükki, nemad on valitsusele täna olulisemad kui tööandjad," pahvatas Kriis.

Kriis tuletas meelde, et järgmisel aastal tõusevad pensionid 4,4 protsenti, kuigi tööandjad on korduvalt hoiatanud, et järgmise aasta eelarve on liiga optimistlik. Kriis võrdles järgmise aasta pensionitõusu aasta 2009 viieprotsendilise pensionitõusuga, mis tehti keset kõige hullemat majanduslangust, kus palgad langesid kohati kuni 30 protsenti.

Kriisi sõnul tähtsustab valitsus pensionipoliitikat tööpoliitikast enam. "Mida kõrgemad on pensionid võrreldes palkadega, seda enam tahavad inimesed minna pensionile ja lahkuda tööturult," ütles Kriis, kelle sõnul ongi juba esimesi märke sellest, et inimestele ei tasu töötamine ära ja neile on mõistlikum minna esimesel võimalusel pensionile.