Kodanikuühiskonna kogusse kuuluvad aga ka mõned keskerakondlased, kes toetavasid Keskerakonna juhi kohale Edgar Savisaart. Üheks neist on Siret Kotka, kes lausus Delfile, et ta pole oma meelsust muutnud ja arvab endiselt, et Edgar Savisaar on Keskerakonnale väga hea esimees.

Kotka lausus, et temal on isiklik seos kodanikuühiskonnaga läbi MTÜ Triigi Mõis, mis tegeleb tema Väike-Maarja vallas asuva koduküla elu arendamise ning ürituste ja ettevõtmiste korraldamisega.

Keskerakonna kodanikuühiskonna kogu peakski tema sõnul suhtlema eri kodanikeühendustega Eestis, kaardistama nende probleeme ja aitama kaasa nende lahendamisele. „Minu arvates Eestis veel tugevat kodanikuühiskonda veel ei ole. Iga rakuke, mis aitab kaasa kodanikuühiskonna tekkele, on vaid positiivne,“ lausus Kotka.

Mis puudutab seda, et samasse kogusse kuulub palju temast erineva maailmavaatega siseopositsionääre, lausus Kotka, et tema jaoks on Keskerakond ühtne tervik ja ta ei näe midagi imelikku selles, et seal on erinevate mõtetega inimesi. „See kogu algatus on hea algatus, see seob keskerakondlasi,“ leidis Kotka.

Mis aga juhtub, kui sellest kogust hakkab ajapikku välja kasvama uue erakonna algatusgrupp? Kotka vastas, et tema läks sinna siiski kodanikuühiskonna eesmärgil ning ta ei uskunud, et sellel kogul võiks veel mõni teine eesmärk olla.