Knox on veetnud juba ligi neli aastat Itaalia vanglas (kokku oleks ta pidanud istuma 26 aastat). Kohtunik jättis jõusse kohtuotsuse laimamise kohta. Knox süüdistas nimelt tapmises baariomanik Patrick Diya Lumumbat. Selle eest määratud kolmeaastase vanglakaristuse on Knox aga juba ära kandnud, teatab BBC News.

Kaheksaliikmeline vandekohus vabastas mõlemad kohtualused süüst Kercheri tapmises, sest tekkisid kahtlused DNA tõendite kogumise protseduuride õigsuses.

Kui Knoxile anti võimalus viimaseks sõnaks, ütles ta pisarsilmil puhtas itaalia keeles: „Ma ei tapnud, ma ei vägistanud, ma ei varastanud. Ma ei olnud seal. Ma tahan tagasi koju. Ma tahan oma ellu tagasi. Ma ei taha, et mind karistatakse. Ma ei taha, et mu elu ja tulevik ära võetakse, millegi eest, mida ma ei teinud, sest ma olen süütu.“

Prokuratuur teatas, et kaebab õigeksmõistva otsuse edasi, kuigi on ebatõenäoline, et USA-sse naasnud Knox Itaaliale välja antaks. Prokuratuur nõudis nii Knoxile kui ka Sollecitole eluaegset vanglakaristust.

Leedsi ülikoolist Itaaliasse vahetusüliõpilaseks läinud Kercher jagas Seattle'ist pärit Knoxiga Perugias korterit. Süüdistuse väitel tapeti Kercher vägivaldse seksimängu käigus. Tema kõri oli läbi lõigatud ja teda oli seksuaalselt kuritarvitatud.

Sollecito korterist leitud kööginoal oli väidetavalt Knoxi DNA. Noa teral oli Kercheri verd. Kercheri rinnahoidjalt olevat leitud Sollecito DNA-d.

Sõltumatu komisjon seadis aga need tõendid kahtluse alla, väites, et protseduurid oli puudulikud.

Kercheri surmas on süüdi mõistetud ka kolmas inimene – 24-aastane Rudy Guede, kellele määrati 30-aastane vanglakaristus. Tema kohta jäeti otsus jõusse, kuid karistust vähendati 16 aastale.