Regula on jääkahjustuste tõttu remondis olnud alates teisest märtsist, pikaajalise remondiperioodi tingisid raske talve tekitatud pikad järjekorrad Läänemere laevaremonditehastes.

Laevakompanii pressiesindaja sõnul lükkus remondi lõpptähtaeg varuosade planeeritust hilisema saabumise tõttu 15. juunilt 20. juunile.

Pärast vettelaskmist neljapäeval pidi parvlaev tegema läbi veel mitmeid teste ja katsetusi. Nende seas näiteks Llyoidi registri poolt ette nähtud masinakatsetused erinevatel manööverrežiimidel kai ääres ning sadamareidil Tallinna lahel.

Kokku teenindavad Saaremaa Laevakompanii hallatavatel liinidel jaanipäeva eel kümme parvlaeva. Kuivastu-Virtsu liinil sõidavad lisaks Regulale veel parvlaevad Viire ning Scania ja vajadusel ka Koguva. Rohuküla-Heltermaa liinil teenindavad parvlaevad Ofelia, St. Ola ja Hiiumaa ning vajadusel ka Harilaid. Vormsi liinil sõidab parvlaev Kõrgelaid ning Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel liinil parvlaev Vardo.

Saaremaa Laevakompanii on 20. 21., 24. juuniks tihendanud Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ning Rohuküla-Sviby liinide sõidugraafikuid ning jooksvaid järjekordi teenindavad kahel suuremal liinil eripraamid. Kuivastu-Virtsu liinil teenindab ainult jooksvaid järjekordi kaks ning Rohuküla-Heltermaa liinil üks parvlaev.

Suurendamaks kassade läbilaskevõimet töötavad teisipäeval Kuivastu sadamas kahe kassiiri asemel neli, nendest üks käsipiletite müüja, kes müüb pileteid liikudes sadama territooriumil.