Paljud lapsevanemad ei peagi nohu ja köha eriti tõsiseks haiguseks ning leiavad, et kui nemad ise suudavad tatise nina ja krõbiseva kurguga kenasti tööl hakkama saada, siis suudavad seda sama hästi ka lapsed.

Kolmanda põhjusena kirjutavad vanemad perefoorumites, et isegi 20 protsendiline palgalangus, mis hoolduslehega kaasneb, lööb eelarvesse lihtsalt nii suure augu, et nad ei saa seda endale lubada.

Veel usutakse, et nohu ja köha ju ei nakka ning kui laps ise tunneb end hästi, et nähta probleemi ta majast välja saatmisel.

Mõne lasteaia kodukorda on sisse kirjutatud, et haigeid lapsi teiste juurde ei lubata ning kasvatajad saadavad kõik vähegi kahtlasena tunduvad mudilased hommikul ukse pealt koju tagasi. Teised aga halastavad vanematele, kes on majanduslikult tõesti väga kehvas seisus, ning lubavad põnni rühma hoolimata sellest, et lapsel on palavik ja ninast voolab välja roheline riba.

Hea lugeja, avalda arvamust, mis peaks muutuma, et tõbiste mudilaste hulk lasteaedades väheneks ja  nad saaksid kodus rahulikult terveneda?