“Ristisõdijad ja juudid mõistavad vaid mõrvade, verevalamise ja põlevate tornide keelt. Tõstke relvad oma vaenlaste, ameeriklaste ja juutide vastu,” kannustab terrorivõrgustiku al Qaeda ühe liidri, Ayman al-Zawahri hääl lindilt.

Tõenäoliselt Iraagi sõja alguspäevil tehtud salvestuses õhutab al-Zawahri moslemeid ründama oma riikides USA, Suurbritannia, Austraalia ja Norra esindusi ning ärihuve. Pöördumises ei mainita hiljutisi suitsiidirünnakuid Saudi Araabias ja Marokos, milles hukkus vähemalt 75 inimest.

Iraaklased ei ole võitluses USA okupatsiooni vastu üksi, kinnitab hääl Katari telekanalis al-Jazeera kõlanud helilindilt.

“Rünnake Ühendriikide, Suurbritannia, Austraalia ja Norra esindusi ning nende huve, kompaniisid ja töötajaid. Muutke maa nende jalge all põrgutuleks ja lööge nad oma riikidest välja.”

“Teadke, et te ei ole selles võitluses üksi. Teie pühasõdalastest vennad jälitavad samuti vaenlasi ja ootavad neid.”

Ei ole selge, miks nimetas al-Zawahri NATO liikesriiki Norrat, kes oma vägesid Iraaki ei saatnud. Oslo põhirolliks Lähis-Idas on olnud rahuvahendamine Iisraeli ja palestiinlaste vahel.

“Ärge laske neil ja teistel ristisõdijatel — teie iraagi vendade mõrtsukatel — elada teie riikides ning nautide teie rikkust ja levitada korruptsiooni,” manitseb kõneleja.

Bin Ladeni paremaks käeks peetav egiptlasest silmaarst al-Zawahri rajas sissirühmituse, mis püüdis 1990. aastatel kukutada Egiptuse valitsust.

Mullu oktoobris andis al-Jazeera eetrisse helilindi, millel al-Zawahri kõneles USA juhtimisel toimunud Afganistani sõja aastapäeva puhul.

USA luureametnike sõnul on Luurekeskagentuur (CIA) asunud lindistust analüüsima. See võtab mõnevõrra aega, sest “lindi kvaliteet ei ole suurem asi”, ütles üks ametnik.

Al Qaeda liikmeid süüdistatakse möödunud nädalal Saudi pealinnas Ar-Riyadis toimunud kolmikrünnakus, milles suitsiidivõitlejad tapsid koos endaga 34 inimest, suuremalt jaolt välismaalased.

Maroko võimude teatel ei ole suudetud tuvastada terrorivõrgustiku sidet Casablanca pommiplahvatustega, milles sai surma 41 inimest, nende seas 13 enesetapjat.