“Iraagi hõimuliikmed ja teised võitlejad tulistasid alla helikopteri Apache ja tapsid kaks pilooti,” teatas infominister Mohammed Saeed al-Sahaf laupäeval Basra ümbruses toimunud lahingutest teavitades. Pentagon teatas, et temal ühegi kopteri allatulistamise kohta andmeid ei ole.

Sahaf lisas, et Iraagi sõdurid tulistasid teise kopteri alla riigi keskosas Khazafi lähedal. Selle meeskonna saatus on teadmata, kuid Iraagi sõdurid leidsid rusudest USA väepersonali tunnusmärgid.

Ministri sõnul maeti kaks Apache’i meeskonnaliiget Ühendriikide kommete kohaselt lahinguväljale ja seda tahakse ka teiste langenud vaenlaste surnukehadega.

“Me andsime korralduse, et nüüdsest tuleb nad matta maha nende usukommete kohaselt ning nende palgasõdurite matmise eest hoolitseb islamiasjade ministeerium,” lausus ta.

Lõuna-Iraagis Zubayris lasid Iraagi väed Sahafi sõnul alla mehitamata luurelennuki, purustasid neli tanki ja “võtsid vangi või tapsid” mõned vaenlase sõdurid.

Minister lisas, et Najafi ja Kerbala vahelisel maanteel sai lahingutes surma seitse iraaklast, kolm neist lapsed. Viimastel päevadel on vangi võetud kaks kuveitlast.

Sahaf kordas varasemat süüdistust, et Briti väed on hävitanud Basras 75.000 tonni toiduvarusid, ja süüdistas elanikele toiduabi jagamist korraldavaid USA juhitavaid vägesid silmakirjalikkuses.

“Nad hävitasid tohutu koguse toitu, mis kuulus Iraagi tsiviilelanikele ja nüüd nad ütlevad, et on seal humanitaarabi toomas,” sõnas minister ja lisas, et USA ja Briti sõdurid olevat saatnud Umm Qasri sadamast tagasi neli laeva suhkru, toiduõli, tee seebi ja piimapulbriga.