Opositsiooni esitatud otsuse-eelnõu järgi tuleks korraldada AS-i Narva Elektrijaamad erastamise küsimuses rahvahääletus tuleva aasta 11. veebruaril ning tulemuste selgumiseni peatada erastamisega seotud toimingud.

Keskerakonna, Eestimaa Rahvaliidu, Eestimaa Ühendatud Rahvapartei ja Eesti Kristliku Rahvaerakonna liidrite sõnul ei täida valitsus riigikogu 1998. aasta otsust, mis nõuab strateegiliste ettevõtete nimekirja kantud Narva elektrijaamade erastamistingimuste arutamist ja heakskiitmist parlamendis.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles teisipäeval ajakirjanikele, et loodab koalitsiooni arusaamisele küsimuse tõsidusest ning nende osavõtule erakorralisest istungist.

Oleks üllatus, kui Andres Tarand, kes oli kaks aastat tagasi elektrijaamade erastamise vastu, ei oleks nüüd kohal, lausus Savisaar. Ta lisas, et kui kohal on koalitsiooninõukogu esimees Tarand, siis tulevad erakorralisele istungile ka teised koalitsioonipoliitikud.

Tuleval esmaspäeval kohtuvad opositsioonipoliitikud Pärnus Läti parlamendi liikmete ja ametiühingutegelastega, et vahetada nendega mõtteid referendumi korraldamisest. Läti on otsustanud viia riikliku energiaettevõtte erastamise küsimuse rahvahääletusele.

Vastavalt riigikogu kodukorra seadusele kutsub riigikogu esimees erakorralise istungi kokku vähemalt viiendiku koosseisu ehk 21 liikme taotletud ajal ja päevakorraga. Ettepaneku erakorraliseks istungi kokkukutsumiseks tegid 26 parlamendi opositsioonipoliitikut.