Kolmandal järjestikusel protestidepäeval kogunes linnakeskustesse ja USA saatkondade ette sadu tuhandeid inimesi, kes nimetasid Ühendriikide presidenti George W. Bushi ja tema peamisi liitlasi Briti peaministrit Tony Blairi ning Austraalia valitsusjuhti John Howardit terroristideks ning sõjaroimariteks.

Euroopas kogunes meeleavaldajaid Londonis väidetavalt mitusada tuhat, Berliinis 30.000, Amsterdamis 20.000, Ateenas, Kopenhaagenis, Pariisis, Stockholmis ja Viinis tuhandeid ning Helsingis rekordilised 20.000.

Aasia demonstratsioone saatsid islamisisside raevupursked, buda munkade rahuhümnid ja Bushi kujude põletamine.

Lähis-Idas soovisid kümned tuhanded “Surma Ameerikale ja Suurbritanniale” ning hurjutasid araabiamaade liidreid, et need Iraagi presidendile Saddam Husseinile appi ei läinud.

Indoneesia pealinnas Jakartas piketeeris 3000 inimest USA suursaatkonna ees ja suundus siis Briti saatkonna juurde. Protestijad kandsid kirstu, mis pidi sümboliseerima ÜRO surma. Rahumiitinguid peeti veel kahes Indoneesia linnas, samuti valdavalt islamiusulises Malaisias ja Pakistanis.

Lõuna-Korea pealinnas Soulis 2000 osalisega meeleavaldusel lõid buda mungad hiigeltrumme, et sõjaohvrite vaime lepitada.

“Bush on sõjakurjategija,” kuulutas inimõigusaktivist Park Won-Soon miitingulistele, kes taunisid Souli reedest otsust saata mitte-lahinguüksusi USA vägedele appi.

Austraalias, mis on saatnud Iraagi sõtta 2.000 sõdurit, peeti neli sõjavastast meeleavaldust, kaasa arvatud Lääne-Austraalia keskuses Perthis, kus marssis umbes 10.000 inimest.

Tuhanded inimesed avaldasid meelt Uus-Meremaal, Tais ja Vietnamis.

Jaapanis Osaka linna USA konsulaadi ees tauniti peaminister Junichiro Koizumi toetust Ühendriikide Iraagi-kampaaniale.

Lähis-Idas protestisid kümned tuhanded inimesed, peamiselt tudengid, põletades USA ja Briti lippe ning lehvitades koraani koopiaid.

“Bush võib tappa Saddami, kuid ta ei suuda tappa meie islamiusku ja hävitada islami aluseid,” ütles üks üliõpilasest meeleavaldaja Kairos, kus protestis üle 30.000 inimese. Demonstratsioonid toimusid ka Aleksandrias ja Suessis.

Gaza sektoris avaldas meelt ligi 10.000 inimest, enamuses tudengid, kes kandsid islamiäärmusrühmituse Hamas ja Iraagi lippe.

Hamasi liider Islmail Haniyeh õhutas iraaklasi suitsiidirünnakutele, “sest see on ainus keel, mida ameeriklased mõistavad”.

Meeleavaldusi peeti ka Süürias ja plaaniti Liibanonis, kus kümme advokaati Iraagi rahva toetuseks näljastreiki alustas.

USA-s kavatseti meelt avaldada Washingtonis Valge Maja juures, samuti New Yorgis, San Franciscos, Los Angeleses ja mujal.