“Konverentsil viibinud haridusministeeriumi esindaja Janar Holm pakkus välja kaks lahendust: esiteks peaks püüdma säilitada ülikooli akadeemilise tervikuna ja kui see ei õnnestu, siis jagada tudengid erinevate ülikoolide vahel,” ütles BNS-ile konverentsi korraldanud Eesti Üliõpilaskondade Liidu pressiesindaja Liina Lepik.

Tema sõnul nentis haridusministeeriumi õigusosakonna juhataja Holm, et seadusandluses on tõesti auk ja seepärast ei vastuta praeguse olukorra eest keegi. Haridusministeerium kontrollib erakoole küll akadeemilise, aga mitte majandusliku poole pealt.

“Ta ütles, et ülikooli juhtimine tuleb muuta läbipaistavamaks ning tudengitel ja õppejõududel peaks olema võimalus tutvuda dokumentidega, et saada kinnitust, et ülikool ei ole majanduslikes raskustes,” rääkis Lepik.

Lepik lisas, et konverentsist “Kes vastutab Concordia tudengite eest?” osavõtt oli väga suur, kohal oli väga palju Concordia tudengeid. Concordia ülikoolist osalesid konverentsil ametlikult õigusteaduskonna dekaan ning äriteaduskonna dekaan.

Lepiku sõnul ei kujunenud konverents rektor Mart Susi süüdistamiseks ning sel teemal ei räägitud üldse. “Kõik osapooled näitasid üles suurt koostöövalmidust ja huvi,” sõnas Lepik.

Nii on pedagoogikaülikool pakkunud Concordia tudengitele ja õppejõududele ruume, Audentes Mainori ülikool võimalust õppida sealses koolis ning neljapäeval algavad läbirääkimised Concordia ja haridusministeeriumi vahel.