Uues kortermajas esimest aastat elav kalamaja elanik kirjeldas oma eilse päeva üleelamisi. Ta rääkis, et laupäeva varahommikul ujutas Tallinna suurvesi Kalamajas üle viis korterit, nendest on üks korrus ehitatud soklikorrusele. "Kõigepealt palusime abi Tallinna Veelt, seal naerdi meid välja, eramajja nemad appi ei tule, sest kogu Tallinn upub. Kahest erafirmast tellisime väljapumpamisega hakkava saava auto kella üheksa paiku hommikul, ühest neist saime abi alles õhtul kella 20 paiku," ütles kalamajalane.

"Tallinna Vesi meie pidevatele abipalvetele saatis oma mehed olukorda hindama alles siis kui väljapumbatud vee asemele ikka uut vett tuli.
Ka siis oli kommentaar: see on igal aastal nii, see on loomulik ja vesi läheb alles siis ära kui kogu Tallinna torustik veest tühjaks läheb.
Kui Tallinna linna Tallinna Vesi saab aidata ainult sellise lohutusega viie korteri elanikke, kes peavad igal suvel vihmade ajal rinnuni vees elama, siis on see ju mõnitamine," arvas Sirle.

Ta imestas, kuidas on arendaja saanud loa linnalt ehitada sellises piirkonnas korterid soklikorrusele, kus Tallinna Vesi ütleb, et igal aastal on seal suurvesi sees. "Kelle vastu nüüd hagi esitada, kas linna või Tallinna Vee või arendaja vastu?"

Sirle ütles, et põliste tänava elanike sõnul pidi tänava lõpus antud probleem iga-aastane olema ning seal on Tallinna poolt paigaldatud suure toru asemele väike toru, nii et tulvaveel, mis üleujutuse korral pahinal mere poole mööda maa-alust toru jookseb, tänava lõpus ei leia muud väljapääsu kui suruda majade korteritesse, läbi pistikute ja ventilatsiooniaukude. "Nii see ka oli, vesi pahises tuppa esialgu läbi pistiku, lõpuks surus augu seina sisse. Kui see on normaalne, siis milline olukord on Tallinna arvates ebanormaalne?" küsis Sirle.

Sirle lisas, et pinget tekitas juurde veel Seesam Kindlustuse üleolev suhtumine, öeldes, et nemad ise olukorda hindama enne esmaspäeva ei tule. "Nemad vaatavad korteri seiukorra üle siis kui kriitililine olukord tegelikult lahenduse leidnud. Tehku me ise fotod olukorrast.
Üks asi on kahjustada saanud korteri foto pärast, teine tegeliku kriisi fikseerimine, ehk siis põhjus."