Peale Forbesi artikli lugemist küsis Delfi eile välisministeeriumist, mida teeb välisministeerium, et saada antud küsimuses tasakaalustatud kajastust, et Eestit ei laimataks niisama?

Välisministeeriumi pressitalituse nõunik Kristiina Herodes teatas vastuseks, et tegu on blogiga, kus inimesed võivad oma arvamust vabalt avaldada ja ei pea kinni pidama üldlevinud ajakirjandustavadest.

"Juhul kui blogipostitus ajakirjanduseks lugeda, siis võiksid loo autorilt küsida, miks ta ei küsinud teise poole arvamust nagu näeb ette üldine hea ajakirjandustava," teatas Herodes.

Delfi küsis vastu. "See rikub sellest hoolimata Eesti mainet. Välisministeerium ei pea seda oluliseks?" Antud küsimust ei pidanud Herodes üldse vastamise vääriliseks.

Küll saabus eile ajakirjanike meililist järjekordne välisministeeriumi minister Urmas Paeti ülistav pressiteade pealkirjaga "Välisministeeriumi ja välisminister Urmas Paeti sada päeva uues valitsuses".

Pressiteade teatas, et uue valitsuse saja esimese päeva jooksul on välisministeerium ja välisminister Paet tegelenud ka majanduskontaktide arendamise ja äridiplomaatiaga.

"Kasahstani ja Araabia Ühendemiraatidega on sõlmitud investeeringute soodustamise ning vastastikuse kaitse kokkulepped. Juuni alguses allkirjastas Paet oma Norra kolleegi Jonas Gahr Størega Euroopa Majanduspiirkonna ning Norra ja Eesti vahelise rahastamiskokkuleppe, mille alusel saab Eesti erinevateks projektideks 44,9 miljonit eurot," kirjutas välisministeerium.

Ridagi ei kirjutanud välisministeerium sellest, et selle saja päeva jooksul on AS Tallinna Vesi tegelenud välismaal aktiivse Eesti vastase laimukampaaniaga, mistõttu on ilmunud rahvusvahelises majandusajakirjanduses teisigi Eesti suhtes kriitilisi lugusid, näiteks see artikkel Financial Timesis. Financial Timesi artiklis on aga vähemalt Eesti riigi seisukoht olemas, tõsi küll, seda esindas majandusministeerium.