Ajalehe Iltalehti andmetel jäid mehed hiljaks Soome tagasi sõitvale laevale, misjärel sattusid sadama territooriumile.

„Meid peksti täiesti tühisel põhjusel poolsurnuks,“ väitis üks meestest Iltalehtile.

Meeste mälupildid juhtunust on hämarad. Turvamehed andsid nad politseile üle, kuid olukord ei jätkunud nii, nagu oleks soovitud. Mõlemad kaotasid väidetavalt kordamööda teadvuse. Lisaks said nad luumurde ja muid vigastusi.

Hingeline heaolu on olnud samuti probleemiks.

„Minu sõber on olnud masendunud. Õnneks saime asja suursaatkonna kaudu korda aetud ja me ei pea enam tagasi Tallinna minema,“ rääkis Helsingi piirkonnast pärit mees.

Soomlased tunnistavad, et nautisid Eestis käigu ajal alkoholi, kuid väidavad, et ei olnud purjus.

Pärast kähmlust viis politsei mehed arestimajja ja Iltalehti andmetel ei saanud nad kohe arstiabi. Mehed süüdistavad politseid vägivallas.

Soomlased võtsid arstidelt tunnistused ja pildistasid oma vigastusi. Lisaks sellele on nad palganud advokaadi.

Eesti politseil oli nädalalõpu sündmustest hoopis teistsugune versioon.

Politsei kommentaar Delfile:

"15. juunil kella 21.30 ajal teatati politseile Tallinna Sadama terminali keelatud alale sissetunginud meestest. Turvatöötajad pidasid kinni kaks 24-aastast Soome kodanikku, kes anti üle politseile. Kinnipidamisel ja politseijaoskonda toimetamisel käitusid noormehed väga agressiivselt, solvasid turvamehi ja politseinikke, ei allunud seaduslikele korraldustele ning osutasid nendele vastupanu. Mõlemad noormehed olid alkoholijoobes ning nad toimetati Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonda kainenemisele," selgitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva.

24-aastane Benjamin solvas ühte politseiametnikku, sülitas ta pihta ning lõi teda korduvalt.

Antud juhtumi suhtes alustati kriminaalmenetlus kolme karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitlevad omavolilist sissetungi, vägivalda võimuesindaja suhtes ning võimuesindaja laimamist ja solvamist.

Kuna Benjamin avaldas, et teda on politseiametnik rünnanud, siis asjaolude kontrollimiseks alustas sisekontrollibüroo järgmisel päeval kriminaalmenetlust võimuliialduse paragrahvi alusel.