Media2Go’l on Intel XScale protsessor, kuni 20GB kõvaketas, ekraan, aku, USB 2.0 ja FireWire liidesed ja täiustatud Windows CE (umbes nagu Windows XP Media Center Edition) operatsioonisüsteem koodnimega McKendric. Microsoft püüab selle seadme abil oma Windows Media failivormingutele populaarsust võita. Oma pressiteates reklaamib ta, et tihedat pakkimist võimaldavate Windows Media heli- ja videofailide kasutamine võimaldab kõvakettale salvestada kuni 175 tundi VHS-kvaliteediga videot või üle 8000 CD-kvaliteediga muusikapala või üle 30000 2-megapikslise foto. Aku tööaeg on kuni 6 tundi.

Laua- või sülearvutis paiknevaid faile saab valida Windows Media Player 9 abil ja ühe hiireklõpsuga Media2Go’sse saata. Seade mängib ka MP3-vormingus helifaile. DivX-vormingu kohta infot ei ole, kuid on kaheldav, et Microsoft otsest konkurenti toetama hakkab.

Koostöös Microsoftiga kavatsevad Samsung Electronics, ViewSonic, SANYO Electric ja iRiver pleierid käesoleva aasta jõuludeks turule tuua. Suvel lubab videopleieri välja lasta Thomson. Nende RD2780 RCA LYRA ekraan on 3,5-tolline (tõenäoliselt on see liiga väike), kõvaketas 20GB ja hind 400 dollarit. Kuulujuttude kohaselt olevat oodata ka Apple’i videopleierit (Apple eelistab teatavasti MPEG-4 vormingut).

Niisuguse pleieri edukuse määrab hinna ja võimaluste õige suhe. Kui hind hakkab odavamate sülearvutite omale lähenema, on kahtlane kumba ostjad eelistavad, kas suurema ekraani ja DVD-seadmega sülearvutit või väiksema ekraaniga Media2Go’d. Õige hind peaks nähtavasti olema alla 900 dollari, sest umbes nii palju maksavad 9-tollise ekraaniga DVD-pleierid ja 1000 dollariga võib juba sülearvuti saada. Sel juhul tuleb leppida vaid kõvakettaga, sest DVD-seadme lisamine muudaks seadme kallimaks.

Oluline on ka ekraani suurus. Seni turustatud portatiivsetel DVD-pleieritel on 5-9-tolline 16:9 küljesuhtega ekraan. Need võimaldavad mängida DVD-Audio, DVD-Video, DVD-RAM, DVD-R, video CD, audio CD ja CD-R/RW, s.h MP3-failidega plaate, vt näiteks Panasonic DVD-LA95 (hind 900 dollarit).

Kas Microsoft koos oma partneritega suudavad pakkuda samaväärset, kuid odavamat ja mitmekülgsemat lahendust? Kas kaalukeeleks kujuneb DivX tugi või hakatakse tulevikus Internetis levitatavaid filme Windows Media videovormingusse konverteerima? Mida arvate teie?