Delfi kirjutas eile, et Tallinnasse paigutatud heategevuslikud vanade riiete kogumispunktid ajavad lausa üle, nii et neid peab lausa jõuga kasti toppima.

"Olen MTÜ Riidepunkt liige ning vabandan möödunud kahetsusväärse juhtumi pärast. Me ei eita, et tõesti on olnud viimastel nädalatel probleeme erinevate kogumipunktidega ning nende tühjendamistega. Peamiseks probleemi allikaks on pahatahtlikud inimesed, kes tihtipeale ei taha aru saada, et tegemist on heategevusliku kogumiskonteineriga, kuhu oodatakse eelkõige korralike rõivaid ning jalanõusid, mitte aga ehitusjäätmeid ja olmeprügi," teatas Delfile MTÜ Riidepunkt liige Reilika Muuli.

"Loomulikult on ka aastaaja vaheldumine oma töö teinud - inimesed sorteerivad enda riidekapist välja eelmise hooaja rõivad ja jalanõud, ning toovad need meie kogumispunktidesse. Kuid meie endi peamiseks veaks saame nimetada seda, et me ei uskunud, et me nii äkki nii populaarseks võime saada. Ainuüksi ühe aastaga on meie konteineritesse toodavate riiete hulk kasvanud kümneid kordi. Kui senini oleme tühjendanud kogumiskonteinereid igal esmaspäeval ja reedel, siis alates 11.juulist lisame nädalasse veel ühe tühjenduspäeva, või isegi kaks. Kui ka sellest ei piisa, siis leiame mõne muu lahenduse," selgitas Muuli.

MTÜ Riidepunkt kavatseb lähiajal paigutada Tallinnasse veel kaks kogumiskonteinerit. "Kuhu täpsemalt, hetkel kahjuks öelda ei oska.
Üldjuhul on meie esimene aasta läinud üsnagi plaani mööda. Oleme toetanud MTÜ-d Meie Lapsed. Oleme annetanud ka riideid näiteks Tallinna Puuetega Noorte Keskus JUKS'ile. Selle nädala teises pooles läheme külla Vinni Perekodu elanikele ja loodetavasti ka Koeru Perekodu elanikele, et viia neile heade inimeste poolt toodud korralikke riideid ning jalanõusid."