Paljud lesbid on selliste rünnakute käigus hukkunud – neid on 31 viimase kümne aasta jooksul, teatab BBC News.

Aprillis vägistasid ja mõrvasid kaheksa meest Johannesburgi lähedal KwaThemas 24-aastase Noxolo Nogwaza. Tema nägu ja pea olid kividega loopimisest moonutatud ja teda oli mitu korda klaasitükiga torgatud.

Nogwaza-vastane rünnak sai ilmselt alguse niinimetatud „parandavast vägistamisest“, mille puhul mehed vägistavad lesbisid, et „korrigeerida“ nende seksuaalset orientatsiooni. Selline teguviis paistab olevat Lõuna-Aafrika Vabariigis levimas.

Ainuüksi Kaplinnas vägistatakse igal nädalal üle kümne lesbi, teatas Lääne-Kapimaa provintsi vägistatud naisi abistav heategevusorganisatsioon Luleki Sizwe.

Paljudel juhtudel vägistamistest ei teatata, sest ohvrid kardavad, et politsei naerab nende üle või et ründajad tulevad kätte maksma, ütles Luleki Sizwe asutaja Ndumie Funda.

Enamasti tapetakse meheliku väljanägemisega lesbisid, sest mehed tunnevad end nende poolt ohustatud olevat. Mehed väidavad, et mehelikud lesbid löövad neilt pruudid üle.

Lõuna-Aafrika Vabariik on ainuke Aafrika riik, kus homoabielud on legaliseeritud, kogu maailmaski on selliseid riike vaid kümme. Põhiseadus keelab diskrimineerimise seksuaalse orientatsiooni põhjal.

Tegelikkuses on aga eelarvamused tavalised. Johannesburgi tänavatel on kerge leida mehi, kes toetavad „parandava vägistamise“ ideed.

„Kui keegi on lesbi, on see nagu öeldaks meile, meestele, et me ei ole piisavalt head,“ ütles 35-aastane Thulani Bhengu.