"Tarandi võimalik kandideerimine on tegelikult ju päris humoorikas. Mulle meenus käigupealt Indrek, kui ta tegi Savisaarele Toompea lossi ees sarvi, kui Savisaar miitingul paatosega kolmikliitu manitses," ütles Reinsalu Delfile.

Sarnaselt Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jaanus Tamkivi ja sotside fraktsiooni esimehe Sven Mikseri avaldustele, ütles ka Reinsalu, et Savisaare ja Tarandi poliitilist ühisosa on üpris keeruline ette kujutada. Samas möönis ta, et mõlemal on sellest puhtpragmaatiliselt võita. "Indrek saab suure meediatähelepanu ja Savisaar saab ennast jupphaaval pärast Idarahaskandaali legitimeerida."

"See on Savisaare poolt väike katse Indrekut inimkilbina kasutada. Ma loodan et Tarand selle õnge ei lähe," märkis Reinsalu.

Reinsalu küsis, et kui nii Savisaare kui Tarandi eesmärk on osundatult lõpetada seisak poliitilisel maastikul, siis milline on kummagi nägemus taotletavast dünaamilisest olukorrast ja kui palju need kattuvad? "Loodan, et Toomas Hendrik Ilves on valmis Tarandiga debateerima. Need saavad olema kindlasti üpris originaalsed arutelud ja Tarand sõnastab kindlasti palju huvitavaid ideid ja küsimusi."