Lastesõbralikke restorane ei ole Eestis kahjuks väga palju. Mõnes söögikohas on olemas mängunurk, kuid puudub lastemenüü. Mõnes küll pakutakse põnnidele oma toiduvalikut, kuid see koosneb tavaliselt vaid friikartulitest ja viineritest. Ja on ka selliseid restorane, kus teenindajate suhtumine lastesse ja lastega peredesse on ülimalt negatiivne ning mudilasi jõllitatakse altkulmu või koguni riieldakse, kui nad paigalistumisest väsivad ning endale tegevust otsima hakkavad.

Kuid leidub ka sellised söögikohti, kus mudilasi võetakse rõõmuga vastu, neile on ehitatud suur ja põnevaid mänguasju täis lastenurk, neile tuuakse joonistamiseks lauda paberid ja värvipliiatsid ning ümber läinud mahlaklaasi asemel tuuakse tasuta uus.

Hea lugeja, anna teada! Millises restoranis/kohvikus teie oma lastega söömas käite? Kus on lastele mängunurk ja lastesõbralik menüü (mis ei koosne ainult viineritest ja friikartulitest)? Millised on need söögikohad, kus teenindajad suhtuvad lastesse soojalt ja tähelepanelikult ega heida pahaseid pilke, kui mudilased natuke valjema häälega kilkavad või mahlaklaasi ümber ajavad?

Milliseid toitlustusasutusi lastega peredel kindlasti vältida soovitate?