„Pärast seda, kui armee luuredirektoraat sai informatsiooni kolme Iraagi kodaniku kadumise kohta al-Bqaiaa piirkonnas 20. mail, viis direktoraat läbi mitmeid uurimistoiminguid, mis viisid nende asukoha kindlakstegemiseni,“ öeldakse armee avalduses Naharneti vahendusel.

Selgus, et kolm meest on iraaklased, kellel on Rootsi kodakondsus, teatas armee.

Pärast juurdlust viis armeeüksus Wadi Khaledis mitmes kohas läbi operatsioone ning suutis pantvangid pärast tulevahetust üheksa inimröövijaga vabastada. Pantvangivõtjad vahistati. Neist üks sai tulevahetuses haavata.

Liibanoni armee teatel kuulatakse vahistatud asjakohaste õigusametkondade juhtimisel üle, et selgitada välja intsidendi asjaolud ja motiivid.

Wadi Khaledi piirkond asub Liibanoni põhjaosas. Orus elab 30 000 elanikku, kellest 99,99 protsenti on sunniidid. Wadi Khaledi elanikud armastavad Süüriat ja ei tunne selle pärast häbi. Geograafilised, majanduslikud ja sotsiaalsed faktorid toetavad Wadi Khaledi tugevaid sidemeid Süüriaga, teatab Lebanese Political Journal.

14. märtsil teatas Liibanoni armee, et Wadi Khaled võib olla väga viljakas pinnas terroristidele (jordaanlastele ja teistele), kes toovad Süüriast relvi Liibanoni võimude teadmata. Piiril puuduvad Liibanoni kontrollpunktid ja julgeolekujõudude esindajad. Liibanoni julgeolekujõudude kohalolek kogu orus on minimaalne.