Haridusminister Jaak Aaviksoo ütles "Aktuaalsele kaamerale", et riik peaks koolitustellimuse kaudu toetama koole, kus on kvaliteet ja tulemuslikkus kõige parem, ja läbi selle suunama koole suuremale koostööle, kirjutab ERR Uudised.

"Need on Tartu ülikooli ja maaülikooli omavahelised suhted ja arutada tasuks seda mõtet päris kindlasti. Kindlasti on võimalik leida sünergiat sellisest koostööst või ka liitumisest, aga jäägu see siis eelkõige nende ülikoolide endi otsustada, kuidasmoodi edasi liikuda ja päris kindlasti võin ma öelda, et see ei ole Eesti kõrghariduse kõige-kõige tõsisem probleem," lausus Aaviksoo.

Eelmisel nädalal tegi Tartu ülikooli rektor Alar Karis maaülikooli juhile Mait Klaassenile ettepaneku kutsuda kokku komisjon, mis uuriks liitumise võimalusi.

Karise hinnangul dubleerivad kaks kõrgkooli teineteist ja liitumine tõstaks nii kõrghariduse kui teaduse taset. Klaasseni sõnul on aga maaülikool sedavõrd tugevalt oma suuna leidnud, et liitumise asemel võiks rääkida paremast koostööst.