Tuus ütles Delfile, et kuigi ta oleks hea meelega ringhäälingunõukogus jätkanud, otsustas juhatus tema Toobaliga välja vahetada. "Ma ei ütle, et ma ei soovinud jätkata, aga fraktsioonides on vastavad kokkulepped ja praegu me leppisime nii kokku."

Tuus tunnistas, et tal on kahju ringhäälingunõukogust ära tulla. "Aga nii see riigikogu töö on, inimesi on vähe ja tuleb kuidagi moodi kaaluda neid asju."

"Ma arvan, et Priit Toobal saab seal hakkama. Ta on tegelenud ajakirjandusega. Ta on esimest korda riigikogus ja talle sobib see," lausus Tuus.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles Delfile, et ringhäälingunõukogust lahkumine tuleb Marika Tuusi initsiatiivil. "Me püüame jagada oma saadikute vahel saadikutööle lisanduvaid ülesandeid võrdselt ja Marika Tuus kuulub Keskerakonna poolt International Parlamentary Union välisdelegatsiooni. Ta pidas enda jaoks huvitavamaks seda välisdelegatsiooni tööd ja seetõttu jäi ringhäälingunõukogu Priit Toobalile."

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon esitas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liikme kandidaadiks Priit Sibula ja Reformierakonna fraktsioon Igor Gräzini.

Juba varem on opositsioonilise Keskerakonna fraktsioon esitanud nõukogu liikme kandidaadiks erakonna peasekretäri Priit Toobali ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon partei aseesimehe Peeter Kreitzbergi.