"Meil kästi taanduda. Me saime taandumiskäsu eile," ütles sõdur nimega Khaled Dorman Reutersile teel kohalikku haiglasse, lebades koos 12 teise haavatuga pikapauto kastis, vahendas BNS.

Üks tema kaaslastest vastas jaatavalt Reutersi korrespondendi küsimusele, kas valitsus on Misrata loovutanud.

Sõdurid sattusid mässajate rünnaku alla linnast taganedes.

Liibüa asevälisminister Khaled Kaim teatas reedel, et valitsusväed võivad Misrata piiramise NATO õhulöökide tõttu lõpetada ja jätta võitluse mässulistega kohalikele hõimudele.

"Olukord Misratas rahuneb maha ja probleemiga hakkavad tegelema kohalikud hõimud ja mitte Liibüa armee," lisas asevälisminister.

Kaimi sõnul lõpetatakse rünnakud, kui armee ei suuda lähiajal olukorda lahendada ja see jäetakse kohalike hõimude hooleks, kes siis otsustavad, kas vastasseis lõpetatakse läbirääkimiste teel või on vajalik jõu kasutamine.

Liibüa mässajad tervitasid päeval USA otsust võtta Liibüas kasutusele droonid ja väljendasid lootust, et see aitab teha lõpu Misrata linna piiramisele Muammar Gaddafi vägede poolt.

Misratat, viimaste mässajate kätte jäänud suurt linna Liibüa lääneosas, on piiratud ligi kaks kuud. Lahingutes on surma saanud sajad inimesed, bensiin on otsakorral ja linna on lõksu jäänud tuhanded võõrtöölised.