“Kõik lubadused, mis Rail Estonia andis erastamisagentuurile ja avalikkusele, tuginesid Angotti elavale fantaasiale,” ütles üks Angotti üle kuulanud riigikogu komisjoni tööga kursis olev poliitik Eesti Päevalehele.

Angotti tunnistas oma nime avaldamisest keeldunud poliitiku sõnul komisjonile, et Rail Estonia initsiaator ja rahastamisskeemide väljamõtleja oli algusest peale tema. Angotti rääkis, et just tema tutvustas ideed Orrissonile, kes kauaaegse sõbrana mänguga kaasa tuli.

Raudtee erastamise uurimise komisjoni esimees Ignar Fjuk ütles, et see info poleks pidanud veel avalikkuse ette jõudma. Siiski möönis ta, et tegu on tõsiseltvõetava versiooniga jutust, mida Angotti rääkis.

“Kuid eeldades, et tegu on isikuga, kes on suutnud väga suure hulga inimesi ära lollitada, suhtun ma igasse tema ütlusesse ülima ettevaatlikkusega. Kuni ma pole saanud teistelt allikatelt Angotti väidetele kinnitust, ei pea ma õigeks ise selle infoga avalikkuse ette tulla,” ütles Fjuk.

Fjuki sõnul viitab Angotti tunnistus sellele, kui vähe tundis Eesti pool, sealhulgas ka eriteenistused, huvi asjade tegeliku seisu vastu raudtee erastamisel. “Selle asemel, et Eesti võimuorganeid asjast informeerida, näib, et julgeolekukoordinaator [Eerik-Niiles Kross] mängis Angottiga mängu kaasa,” nentis ta.

Fjuk lisas, et kui inglisekeelne stenogramm Angotti ülekuulamisest valmis saab, on see avalik.