Kohal käinud Delfi fotograafi sõnul tundub, et olukord on puhtam ja kuivem kui eelmise aasta uputuse ajal. Paraku on aga drenaaž ikkagi täis ja ajab madalamatest kohtadest vett välja. Osadel majapidamistel olid ka pumbad tööle pandud, et veetõusust kuivemalt pääseda. Kõige selle keskel aga pakuti müüa valmivaid elukohti, mille vundamendid näevad välja nagu basseinid.

Pumbaehitus seisab vaidluse taga

Kevadiste üleujutuste ennetamiseks tegi Rae vald koos vee-ettevõtjaga mitmeid töid – rajati umbes 700 meetri pikkune uus kraav, süvendati truubi suudmeid ja vahetati välja mõned pumplad, rääkis vallavanem Veigo Gutmann ERR-i uudisteportaalile. Praeguseks umbes nädal aega üleujutatud olnud Suurekivi tänav on Peetri küla kõige madalam punkt. Vallavanema selgitusel oleks seal vete vohamise vätimiseks vaja võimsamat pumpla ning sellele omakorda eelvoolu, mis ühendaks uue pumpla suure Kuldala pumplaga.

Kuldala pumpla ja uue pumpla vahel on aga eramaa ning üle kuu aja on kestnud läbirääkmised valla ning eramaa omaniku vahel, et sinna eelvoolu toru ehitada. Gutmanni sõnul on aga eramaa omanikul liiga suured rahalised nõudmised.

Ootame ka Delfi lugejate fotosid kevadistest üleujutustest meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.